Върховният касационен съд осъди окончателно на 10 г. затвор украинеца Роман Логвиненко

...
Върховният касационен съд осъди окончателно на 10 г. затвор украинеца Роман Логвиненко
Коментари Харесай

Украинец получи 10 г. затвор за атентата срещу Алексей Петров

Върховният касационен съд осъди дефинитивно на 10 година затвор украинеца Роман Логвиненко по обвинение за участие в атентата против някогашната барета и сегашен бизнесмен Алексей Петров. Той е приет за отговорен, че съзнателно е улеснил опита за ликвидиране, като е набавил парични средства, провел следенето и дал препоръки.

Двамата причинители на атентата Артьом Темпински и Максим Чорний, които досега не са открити, на 29 октомври 2015 година произвели изстрели с два гранатомета към лек автомобил, в който пътували Алексей Петров и негов сателит. Опитът за ликвидиране бил несполучлив, защото колата била бронирана, установи съдът. 

Тричленният състав на Върховен касационен съд споделя претекстовете на долните инстанции за това, че по безапелационен метод е потвърдено осъщественото от Логвиненко закононарушение. Приетите съответстващи обстоятелства, относими към активността на подсъдимия, вярно са квалифицирани като дейности, улесняващи осъществяването на закононарушението.

Върховните съдии изцяло споделят мнението на САС, че без значение от тежестта на осъщественото посягане съответният принос на подсъдимия е относително по-малък от този на останалите участници – причинители и помощник. Намаленото наказване „ отнемане от независимост “ от 15 на 10 години е надлежно на степента на социална заплаха на действието и дееца, както и на задачите на генералната и специфична предварителни защити.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР